Overslaan en naar de inhoud gaan

Historiek

Ter Hovingen Logo

Woonzorgcentrum Ter Hovingen uit Gentbrugge werkte heel nauw samen met Vives vzw,  Een samenwerking die jaar na jaar steeds intenser werd. Zo ontwikkelde zich uit die samenwerking het unieke 37R (trendsetter)-verhaal en engageerde men zich om met gelukkige mensen, mensen gelukkig te maken. Bij Vives vzw vond men de waarden Liefde, Verantwoordelijkheid en Creativiteit, en in Ter Hovingen vzw ontdekte men de bezielende kracht van Sint Vincentius a Paolo, die ons leerde onze handen te gebruiken met de kracht van ons hart.

Met de samenwerking van de Vives vzw en Ter Hovingen vzw in 2002 was de nood ontstaan aan een kostendelende rechtspersoon, die de dagelijkse organisatie van 4 zorginitiatieven, nl. Zorgresidentie Onze-Lieve-Vrouw-ter-Rive (Gent), Serviceresidentie Rozendael (Gent), Woonzorgcentrum Heilige Familie (Kieldrecht) en Woonzorgcentrum Ter Hovingen (Gentbrugge) structuur gaf. Eind 2017 ontstond de wens om de samenwerking compleet te maken en ook de juridische structuren en bestuursinstanties van beide organisaties met elkaar te laten versmelten. Zo ontstond op 25 april 2018 één nieuwe vzw, genaamd: Conecto vzw.

Met Conecto vzw - wat zoveel betekent als “ik verbind” - willen we al onze instellingen met zorg omarmen. Zo blijven we - de rijke en zorgzame tradities van het gezamenlijke verleden getrouw - letterlijk en figuurlijk door de zorg verbonden.